Jalutuskäik naabri aias. stroll throughmy neighbours´ garden.

Fanaatiline kord. Joonlauainimesed. Õudusfilmide väikelinn, mis võib peita saladusi..... Joonistatud linn..... Tundub, et nad on isegi vundamendi Fairyga puhtaks pesnud. Muru on luuaga peaaegu kiilaks pühitud ja päikesepeegeldus tulistab akendest näkku. Aias istuvad sündsalt laua taga Korralikud Inimesed. Väga Moraalsed Vanamutid, andke andeks, vanadaamid, mis sest, et kombinees, istuvad trepikoja kohale jääval rõdueendil. Autod on ilusasti sirges rivis, keegi ei kõnni üle muru, isegi kassid lakuvad oma intiimpiirkondi ilmselt ainult vannitoas. Pesu ei kuiva kusagil, katuselt pudenevad eterniiditükid on õiges järjekorras tagasi liimitud ja taevas tänava kohal selge.
Fanatic order. Ruler-people. Small town of nightmares, hiding secrets....a scetchbook enviorment.... It seems they have washed the fundament with dishwashing lquid. The lawn has been scraped almost bald and the sunbeam reflections hit my eyes like an arrow. In the garden, behind a decent table are decent people. Very Moral Broads...I mean, Old Ladies, sit on the balcony. The cars of the decent people in straight line, no one walks across the lawn, the cats only clean themselves in the bathroom. No laundry visible, pieces of plaster carefully glued back to their places and the sky is clear.
See oli Nisu tänav Pelgurannast piiludes Sõle Gümnaasiumist vasakul. Sama kooli staadionist paremale tee äärde jääb sootuks teistsugune maailm. Kokkuvarisemise äärel kuurid, mille surmakuupäeva peale ma siiski kihla vedada ei julge. Igal pool on Sodijasopp. Siin oleks justkui pime, see hoov on lihtsalt nii must. Vanad lauad ja külmkapid ja siiski tuleb ühe kuuri nurga tagant grillimislõhna / haisu / läpatist. Sünnipäev seegi.
That was Nisu street on one side of a school. On the other side of the same school´s stadium there is a different world with tired houses and stinking woodsheds, I won´t bet when they fall because of that Die Hard aura. Smuck everywhere. It seems dark, cause this yard is so dirty. Old tables, refridgerators, and barbeque smell / stench among all this dirt. It is still a birthday....
See maailm on hästi tilluke, selle taga on Nagu Inglismaa. Joonlaua ja malli abil pügatud ilupõõsad ja Miniatuurnäidiskodud. Majade eest kõige paremini hoolitsetud ei ole, ainult koerad pühivad oma sabaga treppi; ent ilupõõsad on siinsed staarid. Mulle tuleb meelde, kuidas Inglismaal mingi kohalik ütles, et oh, see aed rajati alles keskajal, ja maja on veel noorem, kõigest 300-aastane, selle kallal me alles nokitseme. Nii kaugele siinsed kroonikaraamatud ei ulatu, aga elustiil tundub küll sarnane.
This world is too small though, behind it is LikEngland. Topiary world. Model homes that are not too well looked after, the bushes seem to be the stars here. It reminded me how some local said in England that the garden is pretty young, somewhere around 12hundred, but the house is even younger, just 300 years and we are still working on it. This place has no such chronicles but the lifestyle is kinda like that.
Noh, lähme hiilime veel natuke võõraste akende all.
Kuulus Kolde Kodu. Ma olen ammu tahtnud siia luusima tulla, ja tegelikult on see ju kiviviske kaugusel. Aga samas on ta ikkagi täiesti teine riik. Üks tänav, majad nagu hekk orgaaniliselt üksteise kaisus. Väikesed jalgväravad, salapärased müürid ja basseinikujulised aiad nende taga. Aedade taga on Ohsee koht kusmeigast asjuhoiameja autot ja. Majapidamistänavake. Sealt lähed läbi aia sipa-sopa tuppa. Kord ei ole siin nii pedantlik kui Nisus, kuid suurema maja puhul on seda ju ka raske hoida. Selle eest tuleb ikkagi hoolitseda katusest keldrini..... See-eest on siin sellist, ütle nüüd, omainimeselikkust ja pingevabadust. Ainult see idee, Saksa aedlinnadest laenatud idee, et linnainimese elu peab olema ökonoomne ja tema elukoht terviklik Rakk kaob liinas valitseva üldise kaose sisse ära. Sellegipoolest, teistest Naabriõuedest, mida ma täna nägin, on see siin Kuldne Kesk Tee. Jee, Kuldne, majad on ka kollased nagu Köleri õhk ümber Itaallanna Kumu nurgasaalis.
Lets sneak behind other peoples windows some more.
The famous first republic model houses. I have long had desire to come here, it is just a glance away. But at the same time it is a different country. A street with houses neck-to-neck like a hedge. Small gates, mysterious walls and pool-shaped gardens devided in straight patches behind the houses. and further back Theplace whereweput stuffandyou know, carsand.....Housekeeping street. The order is not as fanatic as in the first street I describes, but there is this community spirit and stress-free aura. The idea of a living environemnt as an economic cell will still disappear in the chaotic up-tempo beat of the town. I like the golden italian light around these houses....
Ema hakkas nüüd unistama majaosast ühel neist tänavatest. Aga minule meeldib Lõime ka päris hästi. Jah, meil on siin pisut sopane ja igasugu kambad luusivad. Aga siin on väiksust ja suurust ühekorraga.
Seal Maakri tornmajades ja kaugemal, Tsentraalvoolu ajudes luuakse Kopli poolsaare koomikseid, kus kõik on õudsedpätidjanarkomaanid ja terve linnajagu on enamvähem tsiviliseerimata geto. Tegelikult on siin ikka väga palju erinevaid Minukodusid ja Naabriõuesid. Igat järgmist vaatad uue pilguga. Neeme tänaval jäi täna käimata, aga seal olen juba olnud.
My mom started to dream of living in one of those.... But I like my home street too well, it has greatness and intimacy at the same time. Some say this whole neighbourhood is one and the same, a ghetto, oh youareallprobablyjunkiesand...The Central Brain thinks in stereotypes. But it is so different each turn you take.
Jalutuskäik kestis tund ja 15 minutit....
The walk took an hour and 15 minutes

Kommentaarid

Populaarsed postitused