Redfoxi mula. Gibberish.

Ma ei oska seda millegi alla liigitada. "Lühiuudised" need pole, sest see pole eriti oluline. Aga tahaks midagi kirjutada.
I don´t know what to label this as. It is not "Redfox´s newslflah" cause it is not that important. But I just wanna write about random things.
Kõigepealt. Jõulukaardid tulevad see aasta talvepiltidega, mis me vanadega tuisupäeval tegime. Kui lisada fotodele veidi hõbedasädelust ja puid kuldtintekaga välja joonistada, on Stromka ja Lõime tänav JUBE ILUSAD. Aga seda lund tahaks tagasi, sunnik.
Ma pean saatma kaks Washingtoni, ühe Hamburgi, ühe Espoosse, ühe Amsterdami (kui õnnestub aadress välja peilida) ja siis päris mitu Eesti piires ka. Perega kokku saadame midagi 78 ringis. See on ikka JÕLE summa mis läheb jõulukaartidele.
My christmas cards this year have me and my old folks on photos we made on a snow storm day outside on our street and on our beach. The street and the beach look incredibly elegant when adorned with some silvery flakes and golden pen. But I want that snow back, dammit! It is all gone by now. Black Christmas again?
I need to send two to Washington, one to Hamburg, one to Espoo, one to Amsterdam and a lot of them in closer range. It is a sickening sum of money that will go on christmas cards. I wanna faint...

Kadunud nõelte juhtum (ei, ei ole Rex Stout, on Redfox seekord). Käsitööklassi nõelad onvilkad kaduma, kui neid kappi luku taha ei pane. Teist perioodi alustasin range nõudmisega et ükski nõel ei tohi kaduda kuni jõuludeni ja umbes 4 nädalat suutsime vastu pidada ainult 1 nõelaga miinusesse jäädes. Siis aga... õhtul alles hommikul läind. Mõned suudan ikka tuvastada ka laudade ja sahtlite vahelt, poolikute tööde seest ja nii edasi, ent need olid ilmselt juba esimese perioodi nõelad. Aga kus siis....? Kadunud nõelte juhtumi lahendas detektiivi abi Sirje. Ükspäev teatas ta, et need nõelad, mis ta mu pükstest enne pesumasina töölepanemist välja korjas, on riiuli peal hallis karbis..... ahsoo....ohoh. OOO? Nii jõudsimegi nõelahaihtumistriki saladuse jälile. Nimelt on mul tekkinud halb komme mulle klassis käigu pealt tagasi antud, maha poetatud või kohe vaja minevaid nõelu pükste sisse torgata. Kellelt see küll külge jäi....Triin, kas sina tead sellest midagi ??? Hmmm. Ja nõnda ma nad ise koju tassingi. hea veel et ma lastega ülemäära praganud ei ole. Ainult siis kui nõel kaob konkreetses tunnis.
...
The case of lost needles. No, it is not a Nero Wolfe story, it is a real life story about Redfox´s crusade to preserve needles in the crafting class.
The needles are so damn swift to disappear, the bigger they are the easier they vanish ( cause we use the big ones more often). So At the start of the second period I called a mission to preserve all existing needles till christmas. ....As if! For about four weeks we did manage to escape with just one lost needle. Then they ALL disappeared. I sometimes found a few in between the tables, inside half-finished works or stuck behind drawers. But those were already they during the first period, most likely. So ...one day, mom says: "you know those needles I picked out of your TROUSERS, they are in the grey box on the shelf. " Ok...all ...right? Trousers?....ohhhhhh yeaaaaah. " Namely, I have formed a very bad habit of sticking the needles that someone gives me when I run back and forth in the classroom, or needles about to come handy any moment, inside my trousers´ pocket. and there you go.... It was me all along who brought them home. I am glad I did not vainly accuse the children, I was only stern when the needle went lost right there during the lesson.
Teejuttu. Ma joon üha rohkem teed. Ma joon seda põhimõtteliselt palja vee asemel. Suppi ei jõua nagunii keeta. Teised lakkugu oma eviaani kui tahvad. Kõige rohkem kulub sencha-teed ja matet ning maitsestatud musta teed, seejärel rohelist pakiteed ja kõige vähem marjateed. Praegu võtsin ette taimeteede kapi revideerimise...tavaliselt tuleb kevadel suur osa kasutamata teesodi ära visata, aga kui teadlikult neid tarbida siis kuluvad täitsa marjaks. Käesoleval hetkel joon astelpajulehe teed kuivatatud õuna ja ingveriga. Väga mekk on. Taimeteed ära tee kannu, joo tassist luristajaga ( noh, see.... bombilla?) Maitse on värskem. Eile tegin pärnaõie-apelsinikoore teed. Super! Kaneeliga - aga seda peab hääää-ästi vähe panema sisse. Ma vaatasin, et väga palju on nõmmliiva, melissi, natuke nõgest, kummelit, saialille, muidugi piparmünti ja põldmünti, ülejäänu on papsi podagrateed, igasugu mõrud osjad ja hiireherned võimaitiamis.
Kohvi kulub tunduvalt vähem kui varem. Kui mul on ennegi nii juhtunud et näiteks pärast pikemat köha või mandlipõletikku kaob maitsemeel ära ja pole mõtet kohvi juua (õigust öelda, see muutub lihtsalt vastikuks), siis nüüd ma peaaegu ei taha üldse kohvi. Piirdun ühe tassiga koolis, ja isegi seal asendan selle mõnikord musta teega.
Tea talk. I drink more and more tea. Others may tow along their evian barrels but I cant stand to drink bare water all day long. Usually I drink sencha tea or mate but now I made a decision to use the herbal tea storage in our kitchen cupboard cause usually we would throw away all that we did not use each spring. And that can be a lot. But it is such a waste even when they have become too old. So yesterday I made linden and orange peel tea, today I made dried apple- ginger- buckthorn leaf tea which tastes really good. I checked, we have a lot of Creeping thyme, Balm, peppermint, camomile, marigold, the rest is mostly dads nerve-teas and creepy bitter mixtures of god knows what.
...
Ärge öelge kellelegi, aga ma ostsin piparkoogitainast lihtsalt pinstlisse keeramiseks. Shhh! Ei klatši! Mu söögiisu on nüüd kihvas ja õhtusöök jääb taas kord nigelaks, ma luban, viimane kord sel nädalal.
Don´t you tell ANYBODY, but I bought some gingerbread dough just for eating. You MUSTN´T tell! My appetite is ruined now, of course, and I wont eat a proper supper, but it is the last time this week. Cross my heart.
...
Nõks: kui teil on vanad head malmradikad siis te saate väikestes (salati- või kodujuustu või puuviljakarpides) seal peal õunalõike kuivatada. Meil on juba mitu suurt purgitäit niiviisi kuivatatud, need saavad palju mahlasemad kui ahjus või potikaanel kuivatades (kui juhtub puupliit olema).
If you have the old type of heaters you can use the central heating to dry apples very easily. Why waste all the warmth. And the apple slices dry into very tasty and juicy ones not the dry, crispy charred ones...

Kommentaarid

Populaarsed postitused