Niimoodi.
So.
"Vanaema vastuhakk".
" Grandma´s resistance."
Minu vanaema, Selma Reinsoo, kes on pärit Saaremaalt Kihelkonna kihelkonnast Liiva külast kohe Viidumäe kõrval, teeb hästi palju käsitööd.
My Granny, Selma Reinsoo, born in Kihelkonna County, Saaremaa, in Liiva village next to national protection area of Viidumäe where wild orchids grow.
Peamiselt ta tikib.
Mainly she embroiders.
Ühed asjad, mis ta on teinud, on sellised seina - ja käterätid - linased, joonega tikitud ja kujutavad tavaliselt mingeid päkapikke, linde, lapsi, ja igasugu muid pudulojuseid.
Some things she has done are linen towels embroidered with line, depicting dwarfs and elves and children and trees and birds and all creatures wise and wonderful.
nagu näiteks see seal kõrval, mis kujutab päkapikke köögis askeldamas ja mis "vanal heal eesti ajal" naelutati tavaliselt pliidi kohale ( vähemalt pea igas Saaremaa ja ka Hiiumaa kodus.)
Like the one on the left, which in "the good ol´times " was nailed upon the stove in almost every home in Saaremaa ( Ösel) and Hiiumaa (Dagö).
Sellepärast ongi see "vastuhakk" et need olid ikka väga, väga, väga eestiaegsed ja "kodanlikud" asjad. Inglismaalt saadud mustrite põhjal tehtud.
That´s why it IS resistance - they are very very estonian things, but she used them in the Soviet time.
Või siis too, mis paremale jääb, ja mis, kui päris aus olla, rippus vanaema Kalamaja -kodus koridori kemmergus.
Or the one on the right, which, to be honest, my granny decided to decorate her toilet with in her previous home in Kalamaja, Tallinn.
Mina ei tea, mis irooniahoog tal peale tuli, et selle sinna riputas. ühiskemmerg veel pealegi. " Värske Vesi" on sinna kirjutatud muide.
I have no idea what kind of twist of irony she had to put it there, it says " Fresh Water" btw.
Ning veel üks tore pildike Värskest veest.
And one more lovely picture of Fresh Water.
Jajah.
yup.
Jõulasjadest praegu ei jõua.
christmas stuff... is delayed.
Ja, netikratid, paluks neid pilte mitte kasutada, eelkõige seeõttu, et muidu saate võibolla peksa. ´kei?
And do try NOT to use the pictures for your own purpose mainly because you might get hurt. `key?
THIS IS AUTHORIZED MATERIAL.

Kommentaarid

Populaarsed postitused