Püülileib möllab. ARENGUID LEIVARINDELT!!!!

[Hakake altpoolt vaatama pilta]


Nää kui hästi kerkind. Kuigi enamik rukkileivaõpetusi ütleb, et pätse vormis enam ei kergitata, tasub see end siiski ära. Kui ta kerkib juba väljas, siis ahju temperatuurikõikumised teda juba enam lössi ei vajuta ja võib olla veidi muretum.
They rised really well. It is still a good idea to let them rise in the vessels too, not just initially in the bowl. The temperature in the oven won´t be such a huge factor in the initial baking phase then.

Rukkileivakesekesekene kuiilussaoled odsanummi
See eespool on kaapekakk!
The tiny one on the front is a typical estonian "scratch bread", one that in the old days was made for a herdkeeper from dough leftovers scraped off the dough-mixing bowls.


aga vormis olemist naudib taigen täiega.
It still rised some more in the tin.

Ja juba ta jälle tuleb vähem kut 15 mintsa perast
But in 15 minutes the beast had raised its head again and the villagers were escaping rabidly.

Rahustan jahuga ja loodan et saan rahu mingi pooleks tunniks
I beat it down and pour a ton of flour to cool its head (well I put it in the fridge to cool, literally, for a short moment.

Appiappiisverküll põgene vaba laps
the fine flour bread rised like a maniac



Nonii. Mahe püülijahu sai pisut nisu ja otra juurde ning kuuma (mitte keeva, parajalt sooja) vett sutsaka kaela ja kõvasti kloppida. Kuna jahu on suht tume, siis ma ei tea kas ta läks "piimjalt valgeks", nigu õpetus nõudis, ent igatahes hakkas ta vahutama. Ja siis läks lahti... Ta on kolm korda juba üle kausiääre tuld ja ma olen teda kloppind ja alla seganud. Ma ei saa, pagan võtaks, Tõnis Mägi kontserdilegi minna, pean seda taignakoletist valvama. It´s alive! It´s alive! Aga vähemasti alkeemia toimib. Ainult et kas ma pean nüüd terve öö otsa üleval istuma või panema taignakausi oma voodi kõrvale, et ta mul mööda korterit roomama ei hakkaks nagu See limuse tigu, mis nad Reporteris näitasiva?
See tainas tõusis veel hullemini ku pildil näha, seal juba on pistet lusikas sisse ja segatud.
Leivad on vormis ja seekord lasen neid ka seal pisut kerkida. Hää hapu lõhn oli. Püülileib oli nii kõvasti hapnend et piirdusin pooleteist päevase klobimise ja kergitamisega. Seni on kõik väga kena. Rukkileib lõhnab puravike järgi ja sai datleid lisaks. Mõnusalt kirbe ja hapu. Teine sai kolm spl siirupit sisse. Päris kaua läks seekord aga MA ARMASTAN LEIVATEGU.
I LOOOOOOOVE MAKING BREAD. You´ll get a translation of this story when the 4th ones are done
UPDATE: Nad on valmis...They are done. But the pictures come later, because the camera battery needs some charging.
Oh my god. My beauties. Bella mia! Bellissima. I can´t get over how beautiful a freshly baked bread is.

Kommentaarid

Populaarsed postitused