teisipäev, jaanuar 05, 2010

kaerahelbepuder Pelguranna moodi

Mind viimasel ajal vihastab välja inimeste loll mõte kaerahelbed KEEVASSE VETTE panna putru tegema hakates. Kas keegi siukest putru tõesti süüa tahab? Pole ime et teie lapsed vihkavad teid.
Kuula nüüd. Kõigepealt sa kuumutad kaerahelbed (soovitavalt täistera) poti põhjas väikse võikilluga, kogu aeg puulabidaga segades. Siis lisad sa 1 tl suhkrut ja 1/2 tl soola, soovi korral mingeid seemneid nt. seesamiseemneid ja kuumutad kuivalt õige tirts. Siis tõstad poti otseselt tulelt kõrvale, valad kaerahelvestele nii palju TÄISPIIMA et nad on üleni kaetud ja sentimeeter peale. See kulub kõik ära. Segad korralikult läbi ja lased podiseda. Poole podina pealt võib lisada nt riivitud porgandit, siis tuleb veel parem puder. Kuivatatud ploome võid ka panna, neid oleks parem lisada keetmise alguses. Kui puder on peaaegu valmis, keera tuli kinni, lisa vajadusel veel soola ja /või suhkrut ja pane potile müts pähe ning lase 10 - 15 minutit lihtsalt omas kuumuses haududa. Ja siis on sul kaerahelbepuder, mida isegi teismeline sööb.
Lately I have gotten fed up of suggestions to "add oatmeal into boiling water" when starting to make porridge. Who makes porridge like that? No wonder your kids all hate you. Now listen. First you heat some butter in the bottom of a pot or pan. Then you take full grain oatmeal and fry them a bit in the butter, stirring with a wooden spade. Then add 1 ts of sugar and 1/2 ts of salt and heat a bit more. You can add some sort of seeds in this phase if you like, like sesame or sunflower seeds. Then you remove the pot from direct fire and add as much full milk that it covers the oatmeal by a centimeter. Stir and then let the porridge simmer on its own. Half way through the cooking you could add some grated carrots or apple or other fruits or vegetables. Black dried plums are better to add at the beginning of the cooking. When the porridge is nearly done, turn off the heat, taste, season some more if necessary, cover with a pot warmer and let it stand for 10 -15 minutes until it is fully cooked. Now there´s a porridge even a teenager would eat.

Kommentaare ei ole:

Ja reisusihiks oli meile Rotermann

My felted thingies on a freaky fashion show

Bubbles, Ethical Estonian Souvenir/Design Gallery Tallinn

Personality test ( the color test)

ColorQuiz.com Redfox took the free ColorQuiz.com personality test!

""Feels that nothing can upset her or phase her and..."

Click here to read the rest of the results.

Blog.tr.ee
blog.tr.ee