Vanaema vastuhakk jätkub....Granny´s resistance continues....

.....1970ndatel. on the 1970- es. Niisiis, ilmub meil tol ajal mitugi ajakirja, aga jõulumustreid netu.
So, several magazines are published, no christmas patterns.

äärmisel juhul mõne papist lumehelvekse lõige.
in best case a pattern for a cardboard Snegurotška.
aga mu vana on selline, ettal on vaja mingit stiimulit. muidu ta lihtsalt ISTUKS. diivani peal. hoomikusöögist magamaminekuni. hea muster tikkida on stiimul.

But my grans is like that , she needs to be stimulated by something to get up
and be active. and a good pattern to embroider is a stimulant fot her.

Kuid Kalamajas elas palju vahvaid tädimusketäre, eks seda sja nii ei jätnud, vaid hankisid teatud tutvusi otsisid, vaatasid, kust nad said, ja lükkasid Soome ajakirju ukse alt sisse.
But in Kalamaja there were these pattern - rangers who searched every corner and got to know " the right people" and sometimes the result was a foreign ( actually finnish) home and garden or crafts magazine.
Niisiis kogunes kuskile terve hord tädikesi, kes mustreid sellest ühest ajakirjast maha joonistades krabistasid nii valjult kalkadega, et hiired põranda all toppisid vatti kõrva, ja vares vaga linnuke lendas ümber terve maja et vaadata kas ta onupoeg Jaak kusagil sisse ei põle.
So there they were, an army of grannies, making such noise with the copying paper the mosue underneath the floor stuffed cotton in his ears and a crow flew all around the house to see if his nephew Jack was somhow in threat of burning in.
ja palju mustreid saadi ka juba kord maha joonistatute pealt..... mistõttu nii mõnigi päkapikk ja ingel on oluliselt transformeerunud. Kõigepealt kaob neil nine, siis kõrvad, siis osa habemekarvu....
many patterns were copied from already once copied pitures. so the elfes and angels became sort of ... zombi.
aga enamik kõlbas sügiseseks diivaniidülliks küll.
but most of them were valid enough for a late autumn entertainment on the couch.
vabandan sügavalt kui kedagi häirib varajane jõulu - teema, ma ise neid üldse ei fänna tegelt.
I appologize for an early christmas subject, it´s not meant as propaganda, because I am resolutely anti - holiday person. especially this holiday.
Ent ma arvan et ligi 200 jõulumustriga liniku tikkimine sõpradele - sugulastele ja endale oli 1977. aastal vanaema poolt ikka tõsine vastuhakk.
But embroidering nearly 200 christmas pattern in 1977 was a seriously rebellious deed from Grans at that time.
Inglid aastast 1982
Angels of 1982


Kommentaarid

Populaarsed postitused