Is There such a thing as a shared hallucination?

Doc Gonzo poes tekkis väike arutelu päris huvitaval teemal. Kas on võimalik selline asi, nagu ühine hallutsinatsioon?
Mida Doc kirjutas, seda näete antud lingi all teema lõpus.
Ma tahaks veel lisada selle haldjate ja päkapikkude teemale, et lastel tekib justkui mingi tugevam ühisvaim, nad ise elavad muinasjutuilmas. Pole ime, et pimedas metsas näevad nad kolli üheskoos, et mõne inimese kongus nina paneb nad üheaegselt paanikas kiljuma "Nõid!!!!" Mängult on päriselt. See pole muidugi sama mis hallutsinatsioon, aga ma arvan, et igal jagatud kogemusel on mingid ühised juured.... Või siis tulnukate teema....Ühise pettekujutluse teke põhineb suuresti sellel, et me ei tea, KES vassib. KEEGI teeb seda kindlasti. Ei taha ju ebausaldada inimest, kes väidab et temal KA lõigati pool maksa välja. Niisiis ebausaldame koos neid kurje ametnikke, kes kindlasti varjavad vandenõud.
Mis puudutab Matrixit, Dark City´t ja Cube´i, siis seal tekitati jagatud pettekujutlus mingit laadi tehnoloogia, programmeerimise abil. Inimeste endi vahel nagu polnudki tõelist sidet, nad olid omamoodi Võõrad kõik. Seal ei olnud sellist iseeneslikku kogemust nagu mängus....
Haapsalus käivad inimesed Valget Daami otsimas. Nad TAHAVAD seda näha. Võibolla näevad ka, ma ei tea, pole kontrollinud, pole käinud. Kui näed kummitust, oled teistest vingem? Kui juba üks näeb, siis näevad kõik?
Ma ei tea tegelikult midagi. Aga see on huvitav küsimus küll. Mõtteid on?

Kommentaarid

Populaarsed postitused