Eduard Vilde Muuseumi Õudusjuttude võistlus

KRIMI -JA PÕNEVUSJUTTUDE KIRJUTAMISE VÕISTLUS:
“MUSTA MANTLIGA MEES”


125 aastat tagasi kirjutas Eduard Vilde 17–aastase noore mehena oma esikteose, kriminaalse põnevusjutu “Kurjal teel”. Käsikirja hea vastuvõtt kirjastaja poolt andis tõuke esimesele proovile kohe teist lasta järgneda, pealkirjaga “Musta mantliga mees”. Selle jutustuse käsikri sattus “Virulase” toimetaja Jaak Järve kätte, kellele autori suleosavus sedavõrd meeldis, et ta noore kirjamehe oma ajalehe toimetuse liikmeks kutsus. Nii sai alguse E.Vilde peaaegu 20 aastat kestnud ajakirjanikupõli.

Sel puhul korraldab Eduard Vilde Muuseum krimi-ja põnevusjuttude kirjutamise võistluse. Ootame osalema kõiki inimesi, kes soovivad kaasajast inspireeritud põnevat lugemisainet pakkuda. Eelnevalt on soovitav läbi lugeda E.Vilde eelpoolmainitud jutustusted “Kurjal teel” ja “Musta mantliga mees”.

Jutuvõistluse esimese koha auhind on ajalehe Postimees aastatellimus ja teine/kolmas koht poole aasta tellimus. Kolm parimat jutustust avaldatakse ajalehes Posimees (kui jutustuse maht seda võimaldab) ja žürii hinnangul valitud paremad jutustused ilmuvad eraldi trükisena.
Laekunud töid hindab žürii. žürii liikmed ei saa jutuvõistlusel autorina osaleda. Osavõtu tingimustele mitte vastavad tööd on žüriil õigus kõrvale jätta. Jutuvõistluse tulemuste väljakuulutamine ja parimate autasustamine toimub 11. detsembril E.Vilde Muuseumis.
Osavõtutingimused
Head osavõtjad – palume lähtuda kaasaaegsest olustikust ja panna oma loole pealkirjaks “Musta mantliga mees”.
Jutustus ei tohi olla varem trükis ega veebis avaldatud.
Iga töö märgistakse märksõna või autori nimega. Tööle lisatakse autori õige nimi koos kontaktandmetega.
Tööde laekumise tähaeg on 11.november 2007.
Töö tuleb esitada eesti keeles, vormistatud kirjas Arial, suurus 12. Vastu ei võeta käsikirjalisi töid, et vältida käekirja loetavuse mõju töö hindamisele.
Tööd saab saata postiga või tuua kohale aadressil Roheline aas 3, Tallinn 10123, Eduard Vilde Muuseum või Pärnu mnt 6, Tallinn 10148,Tallinna noorte infokeskus ning e-mailiga: piret@linnamuuseum.ee ,märksõna Jutuvõistlus.
Info tel. 6013181

Võistlus toimub koostöös: E.Vilde Muuseum, Tallinna noorte infokeskus, Postimees.

Žürii koosseis: Karl Martin Sinijärv; Juhan Habicht, Paul Pajos, Rebekka Lotman,
Kristin Rammus, Piret Meos.

Kommentaarid

Populaarsed postitused