Loengud ja huvitavad tegemised Eduard Vilde Muuseumis

Eduard Vilde Muuseumis / Kastellanimaja Galeriis saab vaadata näitust “Eesti aeg läbi isikliku ja intiimse”, mille on kokku pannud Krista ja Maarja Roosi. Näitusel on väljas ühe perekonna liikmetele kuulunud isiklikke esemeid 20. sajandi algusest 1940. aastateni alates pisividinatest ja müntidest, kommikarpidest, toosidest, lauanõudest ja binoklitest omapäraste rõivaesemete, sisustusdetailide ja mööblini, samuti fotosid, eestiaegseid maakaarte ja sügavtrükis kirjapaberiplokke. See on ainulaadne ja kordumatu väljapanek, mida mujal ei näe. Kutsume kunsti ja kultuurierialade tudengeid näitusel olevate esemetega tutvuma ja soovi korral muuseumis pikemalt aega veetma esemeid üles visandades ja joonistades. Kunstitudengitele ja õppejõududele tasuta sissepääs. Muuseum on avatud kolmapäevast esmaspäevani kella 11 – 18. Suurema grupina tulles teatage endast ette (tel. 6013181). Näitus on avatud 29. veebruarini.

In the museum of Eduard Vilde and the gallery there is a great exhibition consisting mainly of personal things of the members of one family from the beginning of the 20th century up till the 1940ies. You can see beautyful desgn objects beginning with boxes, coins, dinnerware and specially printed writing paper to furniture, clothes and old maps. It is an exposition you can not see anywhere else. Students from the field of arts and culture are welcome to come skitch and draw the items, free entrance- The Museum is open from wednesday till monday from 11 to 18, the exhibition is here till the 29th of february.

Peale selle saab jaanuaris-veerbuaris kuulda ka “eesti aega” tutvustavaid loenguid ja erilisi ringkäike muuseumis. 2., 8., 15. ja 29. veebruaril kell 14.00 saab kuulata Rein Saarna loenguid Eesti aja ühiskonnast ja inimestest. Rein Saarna on hariduselt jurist ja vastab meelsasti ka teile huvipakkuvatele küsimustele.
28. veebruaril teeb muuseumis ettekande Liivi Soova, Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu esinaine, kes räägib oma organisatsiooni, kunagise Eesti Kodutööstuse Edendamise Keskseltsi ajaloost ja tänapäevast, kodukaunistamiskampaaniatest ja käsitöö rollist meie elus minevikus ja praegu.
Huvitavaid loenguid võib lisanduda, lisainfot kellaaegade, loengutele registreerumise ja kõige muu kohta saab Eduard Vilde Muuseumi kodulehelt http://www.linnamuuseum.ee/vilde või telefonilt 6013181.

In addition you can come hear lectures of the society and people during the first independant state of Estonia. On 2nd, 8th, 15th and 29th of february Rein Saarna talks about the society of 1920ies-1930ies Estonian Republic. On the 28th Liivi Soova talks about the organization that started promoting modern home culture and crafts in free Estonia, organizing campaigns and visits to fairs abroad (where estonian craftsmen brought home quite a few grand prixs´). She also talks a´bout the past and present of estonian crafts and the meaning and influence of this organization to Estonian home culture.

Kommentaarid

Populaarsed postitused