lükkasime balli edasi! Tulge 6. märtsil Vildesse.

Veel on võimalik registreeruda E. Vilde Muuseumi korraldatavale Boheemlaste ballile. UUS TOIMUMISAEG: 6. märts. Registreerumine tel. 6013181 ja e-mailil vilde@linnamuuseum.ee Boheemlaste ball on lõbus ja õpetlik, tantsuline ja muusikaline ajatelg Eduard Vilde nooruajast kuni 1920. aastate lõpuni. Tähistame sellega Eesti Vabariigi 90. juubeliaastat ja ühtlasi Eduard Vilde 143. sünniaastapäeva. Noortel on võimalik tutvust teha erinevate seltskonnatantsudega alates 19. sajandi teisest poolest kuni 1920. aastateni, mida õpetavad ja nende taustaks musitseerivad Tartu tantsuklubi rahvamuusikud. Kohal on viiul, eesti lõõtspill, eesti torupill, parmupill. Lisaks saab kuulda loengut ja vaadata fotoprogrammi "eestiaegsest" pidulikust rõivamoest, mängida seltskonnamänge ja laulda regilaulu.
Balli kava
15.30. Kogunemine E. Vilde Muuseumis, lühike muuseumitutvustus
16.00. Balli avamine, sissejuhatus (kava ja pillide tutvustus)
16.45. Rahvalikud tantsud 19. sajandi II poolest
seltskonnatantsud 19. ja 20. sajandi vahetusest
loeng ja slaidiprogramm eesti aja pidulikust rõivamoest
suupistelaud
“eestiaegsed” tantsud, mängud
18.20 võimalus lasta endast fotosid teha, parima kostüümi hääletamine
lõbus filmike E. Vilde elust, lõik Pisuhännast

Tantse: Aleksandra valss, Padespaan, Krakovjakk, Reilender, Kalamies, Sternipolka, Kolme paari; mängud Väravamäng, Ants ja Kaarel jt. Mida ballile selga panna?
Tüdrukud: lühike kleit, pikk seelik ja pluus või pükskostüüm, lehvid, peapaelad, võimalusel valged või mustad siid-, pits- või sametkindad
Poisid: kikilipsuga ülikond või vabaaja jakk/kampsun-püksid (velvet, villane, samet, silmuskudum), sall ja kaabu vms. Osalejad hääletavad parima kostüümi, mis saab ka väikese auhinna.
Vilde oli moodne mees, kes armastas häid ja moodsaid rõivaid ning pidudel käimist ning kelle juures Kadriorus käisid külas paljud tolleaegsed kultuuritegelased. Tema rõivastusest otsisid uusimaid uroopalikke moejooni ka Tallinna rätsepad.
Ball nihkub edasi seetõttu, et ka koolid, mis 22. veebruaril aktusi peavad, saaksid neile sobival ajal koos Vildega pidutsema tulla.
Lisainfo:Eduard Vilde MuuseumTel. 6013181vilde@linnamuuseum.eeRoheline aas 3, Kadriorg, Tallinn

Kommentaarid

Populaarsed postitused