Miks Sweeney Todd ikkagi ei ole saast

Ikka jälle klõpsin blogtree otsingusse sisse "sweeney", et näha, mida inimesed sellest filmist siis arvavad. Enamik oskavadki midagi arvata. ainult mingi agonybot või kesiganes hüsteeritseb et "Sweeney" pidada saast olema, sest...nojah, mis arvamust sa ikka ootab siukselt kes roosamannalõpuga Laipmõrsjale samas maksimumpunktid annab.
Aga noh, miks "Sweeney Todd" ei ole saast.
Saast, see on miski mis risustab ümbruskonda. Sweeney võtteplatsid-paviljonid koristati aga pärast filmimise lõppu eeldatavalt kenasti ära.
Saast, see on miski, mille seest pärle välja tuhnida on üsna võimatu. Sweeney puhul tunnustab kunstilist taset, peaosatäitjat, lavastajatööd ja paljusid muid filme elemente pea igaüks.
Saast, see on ühtlaselt porikarva. Sweeney puhul tulid esile Burtonile omased kontrastsed maailmad, soovunelmad ja tegelikkus, kirgas-värviline ja sordiini all.
Saast? Sweeney pole saast. Sweeney on Londonist....
Saast....Sweeney on hea film sellest saastast, mis ühe inimese nii üles kütab, et ta kinnisidee kütkes pool Londoni linna ära fileerib. Saast on see, mille sees ta käib. Saast on see, mida pirukasse toppida. Saast teab, mis ta on. Sweeney teab, et ta pole saast. Sest nuga pole saasta käes.
Saast, see on see mis kasutatud habemevahu ja verega segamini rentslis ujub. Saast on jääk, see, mida keegi ei vaja. Sweeney Todd koosneb kõigest sellest mis ära kasutati ja mis oli hea. See mis üle jäi, leiab ka kasutust, isegi seda ei visata minema. Selle filmiga toodeti väga vähe jääke, selleks polnud aega.
Saast, see on kõigest üks sõna, milles on viis tähte. Samas pole selles midagi nii torkavalt negatiivset et annaks põhjust kirjutada materdavat blogipostitust.
Sweeney Todd ei ole saast, ikkagi, kunagi. Sest saastast poleks mõtet rääkida. Sweeneyst, tundub, on mõtet rääkida isegi neil, kellel midagi öelda ei ole peale viietäheliste sõnade.

Kommentaarid

Populaarsed postitused