Kunstiklass musta huumorit täis.... art class full of morbid glee.

Ma jõudsin just arusaamisele, et burtonlik ajupesu on olnud tugevam kui ma arvata oskasin. Kõik teemad, mis ma kunstis seni olen välja pakkunud, kannavad endas märki Burtoni maailmas. Esiteks - elavad käed. Käed millel on iseloom, milles kehastuvad kõikvõimalikud käte kohta kasutatavad väljendid, nagu Raudne rusikas, karu käpp, käsi külmast sinine, pikanäpumees... Teiseks - millised paistavad asjad öösel? Kuidas põõsad sulavad kokku koletisteks ja majade aknad on kui silmad ning kõik paistab teistsugune kui päeval. Kolmandaks - groteskne portree, mutandid ja koletised... Joonistasime esialgu silma ja kõrva. Püüdsime tabada erinevate inimeste silmade iseärasusi ja vaatasime, missugune silm siis välja näeb kui inimene teeb eriti üleforsseeritud grimassi. ...Ja noh, 7. klassi ülesanne pole otseselt midagi morbiidset, kõigest krokii. Ent teemaks on konflikt .... Burtoni tegelased on ka alati ühiskonnaga konfliktis. Ja valikkursusel... noh, seal pole veel burtonlikuks läinud. Kui mitte arvestada, et teeme mustvalget graafilist joonistust peente mustripindadega ja plaanime ka akvarellivisandeid....

I came to a conclusion that... my whole program for art classes is very much influenced by Burtons´ style and themes. Like, hands that have a personality. Hands that LIVE. And grotesque portraits, mutants and monsters.... or a subject I call "What can you find in the Night?" (like, bushes and trees turning into strange animal-shapes and the lighted windows looking like eyes.... and strange shadows moving around the room...). We have drawn eyes that have been turned inside out and popping out of the head. The figure drawing for 7th grade is supposed to follow the subject of social conflict. We are using fine patterns and swirls to draw objects made of different materials in graphic black and white style.

Ma ei kujuta ette....peab natuke tagasi tõmbama, muidu võtan järgmisena ette peata ratsanikud, kummitused ja luukered.... Kui aus olla, käis mul peast juba korra läbi mõte leida üks luukere või vähemalt sääreluu, et minna kohe...päris sügavuti inimese anatoomiasse... vara vist veel.

I need to turn off a gear or I´ll be showing skeletons and ghosts and headless horsemen to them. Actually, it did cross my mind already to bring a large bone into a class to ...explore human anatomy a little, well...deeper. I think...it is too early.

Kommentaarid

Populaarsed postitused