Kontserdil ilma kontserdita ehk "Karu kukkus vette!" On a concert... sans concert. aka "Teddy fell into water".


Pildiotsingu juhan uppin muusikamaja tulemus

"Karu kukkus vette."
"Teddy fell into water."

"Kohe!"  Jälle kehastun päästekopteriks, et diivanilt maha sadanud mängukarule "traksid" ümber panna ja ta uuesti "kaldale" aidata. Seda ma sain oma "mängukaru päästmise sõlmega" - Lucas või Lukas või kuidas nad teda kirjutavad, ükskõik,põrnitseb mind lootusrikkalt ja arvustavalt, et kas karu ikka päästetakse ja kui kaua see aega võtab. Olen Reval Folgil "Lastetuba" tegemas, laud on erinevat meisterdamiskraami täis ja mängukaru on nüüd pää...
"Coming!" I impersonate a rescue helicopter that sends down lifebelt and helps the teddy to the "shore" for the umpteenth time. That´s what I get showing the "teddy salvation knot" to kids. Lukas is staring attentively from the couch how I fare. I am on Reval Folk, the table in the childrens´ room is full of stuff & the teddy bear is sa...

"Karu kukkus...."
"Teddy fell in..."

See kõlab pea emotsioonitult. Joonistada ei taha. Selle asemel teeb Lukas mulle "arvuti." See on laiaksastutud ja natuke märg Tigu. "See on Dell!" kuulutab Lukas. "Mul juba on Delli arvuti?" - "See kukkus juba puruks. Ma ostsin sulle uue." Kuulge, see on lihtsalt suurepärane. Saaks iga vabatahtlik endale uue Delli arvuti. Kuid siis tuleb väga palju tigusid voltida, mida põrandal lömastada.

Emotionlessly. No, don´t want to draw or color. Instead, he makes a computer for me. From a slightly damp, squashed origami snail. "It´s a Dell!" Wow. "I actually have a Dell at home." - "That one fell and got broken. I bought new."Amazing. Every volunteer could get a Dell laptop if only I managed to fold enough snails to squash. 

Ida, Elo, Oskar. Need nimed jäid meelde. Kas meie esimene  külaline oli Saskia? Või Ida? Isver, mul on täitsa sassis. Ta igatahes õpetas meid propellerit voltima, mis keerleb, kui sellele puhuda. Lihtne ja geniaalne. Parim õppimine on vastastikune.

Ida, Elo, Oskar. I remembered those names, however... Was our first guest Saskia or Ida? All mixed up. Anyway, the girl who taught us - me and my colleague Mall - to fold a propeller, that turns, when you blow on it. A bit genius, you know, in its´ simplicity.  

Elo valmistas endale märkmiku, hampelmanni, jänese, lenduri, värvis pilte ja kalu, ta oleks veel midagi teinud, aga me Malliga ei jaksanud rohkem seljas kohale tassida. Mänguasju meil väga ei olnud, andsime väiksematele pallid veeretamiseks. Teod, nagu juba ütlesin, astuti laiaks. pole hullu. Oskan seda peast. Lubasin saata ka lingi ühele huvilisele, aga kahjuks jäi postkaart meiliaadressiga teise kotti, mille Mall endaga kaasa võttis, ja homme sõidan vara hommikult  Viljandisse (ja ometi, siin ma nüüd siis kirjutan memo üritusest keset ööd!)

Elo made a notebook from two old postcards and scrap paper, a rabbit, a pilot with veneer wings, colored pictures and drew. She would have made a few dozen more things, but we couldn´t handle more stuff on our backs coming by bus. We didn´t have many toys - gave the paper balls to little ones to play. Snails got squashed, as I already said. I promised to send a link to a person, but the postcard I wrote the address on is in the other bag that went with Mall. 

"Karu kukkus. "
"Teddy fell..."

Kõik, mida täna siin õpetan, on Lennusadama "sahtlist välja" tegevused. Pooled neist olen ise käppa saanud alles viimase nädala jooksul. Au ja kiitus täispuhutavale jänesele!

Everything taught here is from Seaplane Harbour MakerSpace. Some of them are skills I learned just this week myself. All extremely handy. 

"Karu..."
"Teddy..."

Vahepeal ikka kostab törtsuke lõõtspilli ka siia üles, väheke kannelt. Kuid mul pole mahti isegi tualetis käia. Enne kontserti käisin korra piilumas, siis polnud esinejat veel näha. Natuke aega hiljem oli ta aga tagalast luusima läinud. Mall käis natuke kuulamas. Aga pole hullu, ma olen teda ju kuulnud ka. Jeerum, kui kaua tagasi? Ka see on veidi sassis... Kas mitte koguni ükskord koos Aivar Teppoga.... mis aastal? 2002? Ja miks mul seda plaati pole? Ta ikka oli tiba vanem ehk, kui ma ette kujutan, võibolla 20. Ma ise tundun endale ilgelt vana praegu lihtsalt. Kuulge, Kas oli selline kontsert või ma peksan segast? Kultrahoovis, Viljandis? Äkki ta rääkis sellest midagi, nüüd ma ei kuulnudki

A blurt of  "lõõtspill" (what is the correct word for Teppo-tüüpi lõõts) hear and there, some zither... Mall went downstairs, I did not. Whatever, I´ve been to Juhan Uppins´ concerts since I don´t know even, I thought it was 2004 but perhaps earlier, no, maybe 2002? Haven´t I even heard him and Aivar Teppo playing together? (and why do I not have that CD???). He might have been slightly older than I picture. But it is just because I seem so old now...Was there such a concert or am I hallucinating? There was this time when I saw greatgreagrandmother sitting there in the audience, her ghost, in Kultrahoov, Viljandi, and A.T. & J.U. were playing.

Me tegime kaks puutiibadega lendurit, neli lõõtsmoonikuga madrust (ma pidin seletama, kuidas madrust selja tagant ära tunda valge krae järgi ja ütlesin, et ta mängib kai peal lõõtsa, kuna teda pole ühtegi laeva tööle võetud, aga mis siis, kui ida küsib nüüd esimese kohatud valgekraelase käest, ega ta juhuslikult töötu madrus ei ole?) Veel tegime umbes 12943 boasõlme, mina tegin 43 ja Oskar ülejäänud 12 900, oli sel poisil vast visadust, ta harjutas, harjutas ja harjutas, olemaks veendunud, et on sõlme selgeks saanud. Iga teine inimene oleks ammu loobunud! Oskar aga ei tahtnud enne mitte midagi uut õppida, kui boa on oksa korralikult ära kägistanud.

We were still up here making pilots with wooden wings, sailors playing karmoshkas. I explained that sailors can be recognized after a white collar and they are playing and singing because no captain would hire them,  but what if the kids will go and ask a whitecollar person whether they are an unemployed sailor... We also made approximately 12943 constrictor knots. I made 43 and Oskar made 12 900 or so. He was extremely persistent. He practiced until the constrictor boa properly strangled the branch.

"Karu kukkus vette."

"Teddy fell into water."

Ja läbi ta saigi, kuigi me alles võtsime hoogu ja lapsed oleks heameelega istunud tõesti 6 tundi, mis ma ütlesin selle kõige suurema raskusastmega paberist kera tegemiseks kuluvat, aga nende vanemad tõenäoliselt poleks seda heaks kiitnud.

And it did end, although some girls would have gladly sat there the 6 hours I had said it takes to make the most difficult one of the modular paper balls, but instead we invited them to come and continue the activity in Seaplane Harbour. 

Karu läks Malli juurde öömajale, homme läheb ta riigikogusse, kas teda seal keegi päästab, ei tea - ei tea...

The bear is staying the night at Mall´s place. Tomorrow it will enter the parliament. No one will save him then...

Kommentaarid

Populaarsed postitused